Nedtællingen er i gang til humanioras første IKK-musical – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Nedtællingen

01. april 2014

Nedtællingen er i gang til humanioras første IKK-musical

studieliv

De studerende på musikvidenskab og teatervidenskab er gået sammen om at skabe den første musical nogensinde på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Musicalen spiller sidst i april i Festsalen på KUA2, og Humanist har mødt to af initiativtagerne, Martin Zarp Sørensen og Amalie Pontoppidan Witt, for at tage en pejling på, præcis hvor højt forvent­ningerne skal skrues op.

Af Pernille Munch Toldam

Handlingen i IKK-musicalen tager sit ud­gangspunkt blandt alfonser og prostituerede i et red light district et sted i verden.

- Musicalen handler om, hvad der sker, når to stærke verdensbilleder mødes. Vi følger en konsulent, der som udgangspunkt gerne vil udrydde prostitution. Men da hun besøger kvinderne, opdager hun, at de slet ikke har det så slemt, som hun havde forestillet sig. Det er faktisk dem, der sidder på magten i forhold til de mænd, de omgiver sig med. Derefter sker der nogle ret voldsomme ting, hvor der bl.a. er et mord indblandet, og så kører historien, fortæller Amalie Pontoppidan Witt, der, ud over at være studerende på teatervidenskab, også er forestillingsleder på musicalen og en af de studerende, der har taget initiativ til forestillingen.

Sammen med teatervidenskabsstuderende Martin Zarp Sørensen og tre andre studerende fra IKK udgør hun bestyrelsen i foreningen IKK-Musical. Foreningen blev stiftet i september 2013 med det formål for øje, at der skal være en årlig musical, som udelukkende er lavet af studerende fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab.

- Vi er så mange studerende på IKK, der brænder for at lave den her slags arbejde, så der er masser af engagement og initiativ, forklarer Martin Zarp Sørensen og bliver bakket op af Amalie Pontoppidan Witt:

- Derudover er det jo også det, vi skal lave, når vi er færdige med at læse, så det er virkelig fedt, at vi kan prøve det af på den her måde i løbet af vores studie.

Manuskriptet til forestillingen er skrevet af de to studerende fra teatervidenskab Emma Rubin og Frederik Villads, og det er studerende fra musikvidenskab, der har komponeret musikken. De 13 sange, der er med i forestillingen, er skrevet af 13 forskellige komponister, og de repræsenterer alle mulige forskellige musikalske genrer.

Flytning skabte samarbejde

Ideen til musicalen opstod, da musikvidenskab i sommer rykkede fra Klerkegade i indre by til KUA.

- På det tidspunkt talte vi om, at det ville give god mening at lave noget sammen, når vi nu havde så mange forskellige evner og kreativitet samlet på et sted. Musicalen trækker virkelig på folks forskellige evner, og det er ret imponerende, hvad vi kan, når vi går sammen, fortæller Martin Zarp Sørensen.

Musicalen har ifølge de to studerende også gjort meget for det sociale fællesskab på IKK.

- Man kan mærke i Roland Bar (de IKK-studerendes cafe, red.), at der er kommet en helt anden stemning, og at folk kender hinanden mere på kryds og tværs nu – i stedet for at man lukker sig omkring sit eget fag, siger Martin Zarp Sørensen.