KU's Forårsfestival – nedtællingen er startet! – Københavns Universitet

Forside > Artikler > KU's Forårsfestival – ...

16. april 2015

KU's Forårsfestival – nedtællingen er startet!

studieliv

Når KU’s Forårsfestival den 8. maj løber af stablen i Universitetsparken, bliver området mellem Jagtvej og Nørre Allé i et døgn omdannet til Københavns Universitets epicenter. For andet år i træk vil festivalen forsøge at samle hele KU – både studerende og ansatte.

Af Mie Angelo, stud.mag. og med i forårsfestivaludvalget

I øjeblikket er græsset stadig koldt og luften bidende i Universitetsparken på Nørre Campus, men om bare få måneder, når vejret forhåbentlig er blevet varmere, kommer pladsen til at summe af liv og af festglade KU-studerende og -ansatte, når forårsfestivalen igen rammer KU. Forud for det massive brag af en dag er der gået en masse planlægning. Arbejdet med festivalen har stået på siden oktober 2014, og der er blevet booket artister, planlagt udsmykning og ikke mindst tænkt en masse tanker.

Fra sidste års festival.

Klaus Peter Nielsen er aktivitetskoordinator i Studenterhuset og ansvarlig for musikprogrammet til forårsfestivalen, der bliver arrangeret i et samarbejde mellem Københavns Universitet, Studenterhuset og Studenterrådet på KU. Han fortæller, at det har været en lærerig proces, hvor man har skullet finde den perfekte balance mellem det fagligt-sociale og det decideret festlige:

- Udfordringen har været både at få studerende og ansatte til at føle sig inklu­deret. Musikken er et unikt og effektivt middel til at skabe fællesskab, og derfor fylder musikken også meget på KU's Forårsfestival, fortæller han om planlægningsarbejdet.

Vi skal danse til Love Shop og grine til revy mash-up

Kunstnerne, som optræder på forårsfestivalen, spænder vidt over genrer. Bl.a. kan man opleve Love Shop, S!vas, CPH Show Band og When Saints Go Machine.

- Udover at bookingerne har haft nogle praktiske krav, har det også handlet om energi og om at finde de kunstnere, som kan bidrage med nogle fællesskabsoplevelser – samtidig med at vi tilgodeser den enorme diversitet, som heldigvis præger KU, forklarer Klaus Peter Nielsen.

Netop diversiteten afspejler sig også i udvalget af fagligt-sociale events på forårsfestivalen. Her finder man bl.a. et oplæg om Neuro Creativity, finalen i universitetsfodbold og ikke mindst et revy mash-up med de bedste sketch fra forskellige fakultetsrevyer.

Socialt output på tværs af fakulteter og fag

Formålet med at invitere hele Københavns Universitet til festival er at samle et relativt fragmenteret universitet og bringe fakulteter, ansatte og studerende, der måske ikke har så meget at gøre med hinanden i hverdagen, lidt tættere sammen. Forhåbentligt ikke kun for en enkelt dag og aften, men også fremadrettet. For som Klaus Peter Nielsen siger:

- Det handler også om at skabe en oplevelse af at være del af et stort og sejt universitet. Det er lidt en x-faktor, som er svær at præcisere, men folk skal helst gå fra festivalen og føle sig både trætte, glade, underholdte og udfordrede.

Festivalen er gratis for alle KU’s studerende og ansatte ved fremvisning af KU-identitetskort.

Se det fulde program på www.kufestival.dk, og følg festivalen på facebook.com/kufestival