Winter is coming – Københavns Universitet

10. februar 2016

Winter is coming

Leder

Hvis man skal tro medierne, har fakultetet drejet nøglen om, mens du har læst til eksamen og holdt ferie. Så galt står det heldigvis ikke til. Men der er ingen grund til at lægge skjul på, at de sorte skyer i horisonten efterhånden er ved at komme tæt på.

Regeringens besparelser på uddannelsesområdet kommer til at ramme hårdt over de næste år, for man kan ikke spare 500 millioner kr. på KU, uden at det kan mærkes helt ude i fagmiljøerne. Og som altid vil især humaniora blive ramt hårdt. I studerende vil også komme til mærke stramningerne – hvordan ved ingen præcist endnu, men det vil ledelsen på KU og HUM beslutte over de næste måneder. Du kan løbende følge med i, hvad der sker på fakultetets facebookside og på humanist.hum.ku.dk.

Hvis du her og nu vil have et indblik i, hvad der sker på humaniora, kan du starte med at læse interviewet med dekan Ulf Hedetoft, skrevet af en af Humanists studenterskribenter. Du kan også gå en anden vej og vælge at lade dig inspirere til et speciale-virksomheds-samarbejde. Det gjorde den nyslåede kandidat fra danskstudiet Thomas L.W. Toft, og det har både han og en af landets største virksomheder, ISS, haft stor glæde af. Læs om samarbejdet – og glæd dig over de roser, som humanister får med på vejen fra en af erhvervslivets topchefer.

Kairo kan synes langt væk fra KUA. Alligevel har to studerende på arabisk tilbragt de sidste to semestre i Egyptens hovedstad. Her har de lært arabisk, som man kun kan lære, når man bor og lever midt i det – samtidig med at de har fulgt undervisningen på arabiskstudiet på KUA som fjernundervisning.

En artikel, du ikke må misse i dette nummer, er interviewet med Amalie Laulund Trudsø. Den 27-årige cand.mag. i dansk arbejder som gymnasielærer på Frederiksberg Gymnasium – og så er hun bogaktuel med romanen ’Sommerhus’, som du kan vinde et eksemplar af på fakultetets facebookprofil.

God læselyst!

Pernille Munch Toldam, redaktør