Humanister kan også dunke – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Humanister kan også dunke

27. april 2016

Humanister kan også dunke

KUA Basket løb sidste gang af stablen i efteråret 2015. Den 13. maj går det løs igen. Foto: Privat

Tekst: Pernille Hammershøj Madsen

campusBasket

Kommunikation og IT-studerende Thomas Mathiasen savner et mere aktivt studiemiljø. Derfor har han taget initiativ til en basketturnering på HUM.

"KUA Basket ønsker at skabe relationer mellem de mange studieretninger som befinder sig på KUA. KUA Basket – Københavns mindst prestigefyldte turnering”. Sådan lyder det på KUA Baskets facebookside. Humanist har mødt idemanden bag det gode initiativ, Thomas Mathiasen, der til daglig er fjerde semester-studerende på uddannelsen kommunikation og IT.

Thomas Mathiasen, studerende på Kommunikation og IT og initiativtager til KUA Basket.

For halvandet år siden rev Thomas Mathiasen sine århusianske rødder op for at drage til hovedstaden og blive klog. Men KUA’s studiemiljø skuffede ham slemt:

- Der skal ske noget på KUA. På mit institut MEF (Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, red.) har vi overhovedet ikke kontakt med studerende fra de andre fag, fortæller Thomas Mathiasen:

- Jeg havde forventet et studieliv lidt ligesom det, man har på Århus Universitet. Her mødes man bl.a. én gang om året til en kæmpe kapsejladsturnering, hvor fredagsbarerne dyster mod hinanden. Over 20.000 deltagere melder hvert år deres ankomst, og der er kæmpe prestige i at deltage. KUA har nogle fede faciliteter, men vi bruger dem ikke.

KUA Basket den 13. maj

Der er desværre lukket for tilmelding af hold til turneringen. Til gengæld er alle, der har lyst til at heppe med på sidelinjen, velkomne.

Turneringen starter klokken 13.30 ved basketbanen, som ligger ved siden af KUBIS-biblioteket.

Mødestedet har sponsoreret en pokal og stiller også op med en ølvogn.

Derudover har MEF’s og Saxos fredagsbarer Olympen og Café Helga doneret penge til arrangementet.

Læs mere om KUA Basket på Facebook.

Hele KU skal være med

Thomas Mathiasen hviler ikke på laurbærrene, og derfor besluttede han at gøre noget ved situationen. Basketturneringen KUA Basket så første gang dagens lys i september 2015, og når anden udgave af turneringen løber af stablen i maj, får holdene fra KUA selskab af et hold fra IT-Universitetet. På længere sigt er målet at samle alle KU’s fakulteter til en fælles turnering, der skal hedde KUA Sports, og Thomas Mathiasen har allerede oplevet interesse fra de samfundsvidenskabsstuderende på CSS.

- Turneringen skal blive ved med at hedde KUA, fordi den startede på KUA. Mit mål til næste gang er at samle hold fra alle fakulteter, og så skal vi både have en basketturnering i foråret og en fodboldturnering i efteråret, forklarer han.