Julie Brochhorst Andersen - studerende og skuespiller på fuld tid – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Julie Brochhorst Ander...

08. september 2016

Julie Brochhorst Andersen - studerende og skuespiller på fuld tid

Det er en stor del af Julie Brochhorst Andersens identitet at være danskstuderende. Foto: Privat

Tekst: Maria Buck Jensen

Karriere

Humanioras gange er fyldt med fremmede ansigter. Indimellem støder man dog på et, man har set før. Det kunne være Julie Brochhorst Andersens. Hun er, ud over at være humaniorastuderende, også skuespiller, og hun har nok at se til, når hun både skal nå til casting og på læsesal - men alligevel synes hun, at det er det hele værd. Her fortæller hun om det gode og det udfordrende ved at ville det hele.

Kan du trække på dine studier i dit skuespil - og hvis ja, hvordan?

- For mig er skuespillet det kreative indspark, jeg får i min ellers akademiske hver dag på studiet. Jeg elsker mit studie, men de fleste kender nok til, at man nogle gange går død og får lyst til at kaste håndklædet i ringen. Kombinationen af studiet og skuespillet gør dog, at jeg aldrig når at blive rigtig træt af nogen af delene. Jeg ser det som en kæmpe styrke, at jeg kan have et ben i hver lejr. Samtidig handler skuespil jo om mennesker, og på studiet møder jeg en masse mennesker, der inspirerer mig og får mig til at tænke: ”Okay, det type menneske er sådan - hvorfor mon det?” Og hvordan ville jeg gengive det, hvis jeg skulle udtrykke det i en rolle?

Julie Brochhorst Andersen

Læser dansk på 5. semester.

Kan blandt andet ses i filmene Hold om mig (2010), You & Me Forever (2012), og aktuelt i Hundeliv (2016).

- Derudover elsker jeg at komme ud til castings eller på optagelser og sige ”Hej, jeg er danskstuderende.” Det er en del af min identitet, og noget, jeg gerne tager med mig i den mere kreative del af mit liv.

Hvad har været din største oplevelse som skuespiller?

- Den største oplevelse har faktisk bare været at finde ud af, at skuespil overhove det var noget, jeg var god til. Jeg har altid været ret genert, er blevet rød i hovedet, når nogen har kigget på mig og generelt bare hadet opmærksomhed. Men da jeg fik hovedrollen i Hold om mig og blev nomineret til Robert, Bodil og Zulu for den præstation, begyndte det at gå op for mig, at jeg måske havde gang i noget fedt. Mere specifikt har det været en vildt stor oplevelse at have premiere på min tredje spillefilm Hundeliv her i juni måned. Filmen har været længe undervejs og er på mange måder et helt specielt projekt, så det var ret fantastisk at se, at den blev taget godt imod af publikum og anmeldere.

Hvordan formår du at klare danskstudiet og skuespilkarrieren samtidig?

- Det fede ved at læse på dansk er, at studiet er ret fleksibelt. Det har været muligt for mig at tage på optagelser uden at bøde mere for det, end at jeg skulle tage mig godt sammen op til eksamenerne. Og det er lige præcis derfor, jeg har valgt studie, som jeg har. Jeg har brug for at kunne tage dage og uger ud hist og her og bruge dem på skuespillet. Og jo, det er hårdt og presset, når man vil det hele, og jeg har flere gange tænkt på at give en af delene op, men i det lange løb er det 100 procent det værd.