Søndre Campus – Københavns Universitet

02. februar 2017

Søndre Campus

Leder

Over døren ind til universitetets gamle bygninger på Frue Plads sidder en ørn og spejder utrætteligt mod verdensrummet. Uden at blinke. Coelestem adspicit lucem, ’den skuer det himmelske lys’, som inskriptionen over den siger. Men måske gør den mere end bare at sidde der så musestille? Måske minder den os i virkeligheden om, at selvom vi på KU er noget så forskelligt som bl.a. grammatikere, sociologer, fysikere, jurister, filosoffer, teologer og biologer, så er vi alle sammen drevet af en lyst til at blive klogere. Til at se tingene i deres rette sammenhæng og i det rette lys.

Universitetet er en verden af viden. Vores forskellige fakulteter og in­stitutter er med til at inddele studerende og ansatte i enklaver, hvor vi mødes om fagområder, sprog, formler og pensum. Men man kan godt lidt glemme det store perspektiv, når man ser de samme stu­diekammerater, eksamenssekretærer, undervisere og kantinemedar­bejdere dag ud og dag ind gennem sine studieår på Humaniora. Og sådan har de sikkert også haft det på Jura og Teologi i alle de år, de har huseret i de traditionsrige lokaler i København K.

Men fra og med dette semester er teologerne og juristerne landet på Søndre Campus, der nu officielt ikke længere hedder KUA. Vi humanister er nysgerrige sjæle, og jeg er sikker på, at vi vil finde ud af, at vi har mere til fælles på tværs af vores fagligheder på Søndre Campus, end man måske umiddelbart skulle tro.

Så lad os prøve det der sameksistens i praksis og være det gode eksempel i en verden, der i øjeblikket går bananas, og hvor alt for mange fokuserer på, at man skal ligne hinanden og dele de samme værdier for at kunne være noget for hinanden.

Og lad os droppe fokus på semantikken (selvom indrømmet: hvis der var ét sted i verden, man faktisk kunne slippe afsted med pri­mært at have det, så ville det være her hos os!) i forhold til, hvilket navn vi bruger, har brugt og skal bruge til at beskrive vores del af Københavns Universitet. Og lad os åbne armene og give et stort velkommenkram til juristerne og teologerne og glæde os over, at vi fremover skal dele auditorier, kantiner, udearealer, kærester og roommates – og campus!

Vi skriver 2017. Året er lige begyndt. Lad os starte med at kigge op. Ørnen har gjort det siden 1836.

God læselyst og godt forårssemester!

Pernille Munch Toldam,
redaktør