Byggeplads med potentiale – Københavns Universitet

Byggeplads med potentiale

Tekst: Mie Harthing Egefelt

Ny plads

Når man går søgende rundt med sin cykel og leder efter passende parkering mellem grusbunker og tunge arbejdsmaskiner, er det svært at forestille sig, at byggepladsen på Søndre Campus i løbet af det næste års tid forvandles til et smukt og funktionelt samlingssted for studerende og ansatte.

Det nye universitetstorv forventes at stå færdigt i sommeren 2018. Torvet bliver både en park og en åben plads, hvor buede gangbroer/trapper med cykelparkering nedenunder og bakkede plæner med græs og træer kommer til at strække sig fra ramblaen over Karen Blixens Plads og helt frem til Tietgenkollegiet. Så fat mod – der bliver snart rigeligt med plads, lys og luft til både din cykel og dig.

Fakta om Torvet

• Universitetstorvet dækker 19.000 m2 svarende til ca. 2,5 fodboldbaner.
  • 2000 ansatte og 16.000 studerende vil være tilknyttet campusområdet, som vil have 10.000 daglige brugere.
  • Torvet vil have plads til 2000 cykler.
  • Arkitektfirmaet COBE står bag forslaget til det nye universitetstorv.
  • A.P. Møller Fondens donation udgør 65 mio. kr., som dækker hovedparten af opførelsesprisen for torvet.
  • Universitetstorvet opføres med Bygningsstyrelsen som bygherre og forventes færdigt i slutningen af 2018.