Morgensang på Humaniora – Københavns Universitet

Morgensang på Humaniora

Tekst: Astrid Sandvad Kudahl

SAngtradition

Første fredag i måneden mødes studerende og ansatte til morgensang på Det Humanistiske Fakultet. Initiativtager og studielektor på musikvidenskab Birthe Skou fortæller, hvorfor vi skal synge sammen.

Hvorfor skal vi synge morgensang?

- Fordi det giver os en følelse af fællesskab. Vi er jo et fakultet med mange fagligheder, og når vi kan mødes og synge sammen, så styrker det vores sammenhold. Der kommer gerne 2-300 mennesker hver gang, så det er en stor succes. Nogle kniber endda en tåre, fordi de synes, de ord, vi synger, er så smukke. Og det skal der jo også være plads til på en uddannelsesinstitution. Hvem ved, måske den fælles morgensang også får os til at tale pænere om hinanden? Samtidig er foyeren/Torvet et fantastisk rum med god akustik. Det er en fornøjelse at synge sammen i sådan et dejligt rum.

Morgensang på HUM

Morgensang er for alle - fra førsteårsstuderende til professorer og fra sopraner til basser.

Sangen finder sted den første fredag i semestermånederne kl. 10.02-10.15 på Torvet.

Hvad betyder det for dig at synge morgensang?

- Det er bare skide sjovt, og jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at mødes så mange mennesker. Jeg bliver så glad, når jeg kan se grupper af studerende fra forskellige fag og ansatte synge sammen. Samtidig vil jeg gerne vise, at musikvidenskab er en del af humaniora, og at vi er glade for at være her.

Hvilke sange bliver der sunget til morgensang på HUM?

- Jeg gør meget ud af at blande nye og gamle, danske og udenlandske sange. Især sørger jeg for at få sange fra andre sprog end dansk og engelsk med. Vi har så mange sprog på humaniora, dem skal vi huske at benytte os af. Bl.a. har jeg den franske Les Champs-Élysées på listen her til efteråret. Men der kommer også klassikere som ’Septembers himmel er så blå’ og ’Sensommervisen’. Dem vil folk altid gerne synge, når vi når denne årstid. ’We are the world’ er også på min liste. Og så har jeg som noget nyt også fået teksten til aftensangen fra filmen Bjergkøbing Grand Prix – man kan nemlig godt synge aftensange, selvom det er morgen.

Kan man som studerende selv være med til at vælge sange?

- Ja! Man kan altid sende en mail til mig, hvis man har forslag, på bihask@hum.ku.dk

Hvad nu, hvis man ikke er så musikalsk anlagt – kan man godt være med alligevel?

- Ja! Jeg sætter tonen så dybt, at alle kan ramme den. Alle skal kunne være med, det er jo det, der er meningen med morgensang.