1. april 2014

’IVA-camp’ i Dream City på Roskilde Festival

Studieliv

En flok studerende på IVA planlægger en stor fælles IVA-camp på Roskilde Festival. Lejren kommer til at ligge i festivalens ’Dream City’, hvor kriteriet for at have en lejr er, at beboerne skal give en form for ’gave’ til resten af festivalgæsterne. Humanist har talt med to af de studerende bag lejren Christian Lund Ewald og Mads Peter Hansen.

Af Astrid Maan Thomsen, studerende

Hvad går IVA-campen ud på?

- Christian: Vi har fået lov til at oprette en IVA-camp i Dream City, som er det fedeste område at bo i på Roskilde Festival. Man ansøger festiva­len med en ide til en camp, og hvis man får adgang, skal man komme med en form for gave til de andre festivaldeltagere. Det kan fx være, at folk bygger forskellige flotte ting eller holder temarelaterede fester. Vi har ikke nogen præcis ide endnu, men vi tænker, at det skal være noget, der er relateret til den gamle biblioteksskole. Fx at fremskaffe gamle bøger, som folk kan låne, og måske også lave højtlæsning.

- Mads: Dream City er for dem, der er meget ambitiøse omkring deres Roskilde-lejr. Hele meningen med Dream City er, at det skal være en by på festivalen. Og vi tænkte, at når vi nu kommer fra den gamle biblioteksskole, så skal vi da være biblioteket. Det er sådan, planerne er nu, men hvad det ender med, ved vi ikke. Men vi er åbne for alle forslag og ideer.

Hvordan fandt I på, at I ville oprette en IVA-camp?

- Christian: Sidste år var vi nogen, der gik meget rundt nede i Dream City og kiggede på tingene. Vi var allerede mange fra IVA, der var afsted sidste år, men der havde vi ikke en fælles lejr på samme niveau som denne her. Ved at udvide campen og gøre den til en del af Dream City får vi muligheden for at være mange afsted sammen og for at lave noget kulturelt – og samtidig give en bid af IVA til Roskilde Festival og de andre gæster. Måske kan vi på den måde skabe noget buzz omkring vores uddannelse.

Hvad kommer der til at ske?

- Christian: En af fordelene ved at bo i Dream City er, at man ikke behøver at skulle skynde sig ind og finde en plads, når festivalen åbner. Vi får lov til at stille alt op i god tid. Vi begynder den første uge i maj, og herfra har vi godt og vel to måneder til at få alt bygget. Vi ved endnu ikke, om vi skal bygge et kæmpe bibliotek med søjler, eller om vi bare skal have en masse telte og halvtag. Vi er meget åbne for ideer.

- Mads: En af grundene til, at jeg godt kan lide at være med er, at sådan et arrangement har det med at gøre folk glade. Jeg har tit rendt rundt klædt ud som et eller andet vildt og givet folk en sjov dag. Og det håber jeg, at vi også kan gøre med vores IVA-camp. Hvis vi har lavet et eller andet fedt bibliotek og har lavet en sjov event, så kan det give folk en god oplevelse.

Hvorfor skal man deltage i IVA-campen?

- I kor: Fordi Roskilde er pissesjovt!

- Christian: Roskilde Festival er lig med en hel uge i paradis. Det kan godt være, der er mudder, og at det hele stinker af pis. Men man har følelsen af, at der ikke er noget andet, der er vigtigere end at være der lige nu. Vi har i forvejen en stor social ting kørende her på IVA, og den kan vi ligeså godt rykke ned til festivalen. Vi kommer til at lave noget, der er rigtig sjovt – mens vi stadig har en lillebitte smule faglighed ind­over.

- Mads: IVA-campen giver en mulighed for at skabe oplevelser for folk. Og så gør det at bo i Dream City også, at man bliver inviteret med til alle de andre fester. Sidste år var der bl.a. en filurfest og en lejr, der afholdt en talentkonkurrence. Det er et lille community, hvor de rigtig rutinerede festivalgængere bor.

Hvad skal man gøre, hvis man vil være med?

- Christian & Mads: Vi har lavet en facebookgruppe, som hedder ”IVA-camp Dream City”, og derinde vil der komme løbende informa­tion om møder, arbejdsgrupper og selve konstruktionen af vores IVA-camp. Man kan også skrive til os på henholdsvis clewalddk@hotmail.com og madspeterhansen89@gmail.com, hvis man vil melde sig til eller har nogle spørgsmål. Umiddelbart bliver deadline for tilmelding til campen den 1. maj, hvor man skal betale omkring 200-300 kr. Det skal alle betale, og de penge vil gå til materialer til campen og forplejning. Rengøring af campen vil også ske i fællesskab, og alle skal være med til at rydde op. Der må ikke ligge noget tilbage – heller ikke telte, som mange gæster ellers normalt efterlader.

Campen er lige nu kun for IVA-studerende. Vil der være mulig­hed for, at andre studerende kan deltage næste år?

- Mads: Lige nu holder vi det kun for IVA-studerende fra København og Aalborg. Det er jo første år, og vi skal prøve konceptet af. Næste år, hvis det bliver en succes, kan det være, vi udvider.

Men ellers er ideen nu givet videre til fakultetets andre institutter.