3. november 2014

Hvis du ser en retoriker med en vandpistol …

Studieliv

Turneringen Street Wars er et slags liverollespil med vandpistoler, der siden 2004 er gået verden rundt. På retorik har man taget konceptet til sig, og tre uger i november transformerer en flok retorikstuderende sig til frådende vandkrigere.

Af Maria Buck Jensen, stud.mag.

Det er tæt på midnat, da retorikstuderende Rasmus Jensen igen ringer på dørklokken i den fremmede opgang på Søllerødgade på Nørrebro. Han har allerede tjekket mulighederne for at snige sig ind gennem en bagindgang, men alle døre er låst. Fra gården kan han se, at der er lys i lejligheden på tredje, men når han ringer på, så er der intet svar. Efter et par timer giver han op og vender hjem.

Næste dag er Rasmus Jensens sidste chance for at få sit offer. Denne gang finder han hendes tele­fonnummer og ringer op. Der går lang tid, før hun endelig svarer.

- Ja goddag, du taler med René Thomsen fra TOLD & SKAT, siger Rasmus Jensen.

Han kan høre pigen i den anden ende blive helt febrilsk, da han nævner hendes navn og adresse.

- Vi har fået oplysninger fra Københavns Kommune om, at der bor en italiensk familie på din bopæl, og nu vil jeg jo ikke kalde det en razzia, men vi vil gerne se din lejlighed, og da vi ringede på i går, var der intet svar, fortsætter han.

- Undskyld, svarer pigen med det samme, dørklokken virkede vist ikke i går, men du må meget gerne komme.

Et par timer senere cykler Rasmus Jensen igen til Søllerødgade på Nørrebro. Han har taget et clipboard under armen og trukket cykelhjelmen godt ned i panden for ikke at blive genkendt.

 

Street wars!
Hvor kommer det fra?

Street Wars blev første gang gennemført i New York sommeren 2004. Her blev det administreret af den hemmelige organisa­tion ”The Shadow Government”.

Turneringen er baseret på liverollespillet Assassins og har siden bredt sig til storbyer over hele verden.
Læs mere på www.streetwars.net

 

Med resolutte skridt springer han op på tredje og banker tre gange på døren. Idet der bliver taget i håndtaget, så stikker han hånden i inderlommen og griber sin vandpistol. Da pigen åbner døren, kigger han op under cykelhjelmen og skyder sit intetanende offer lige i panden.

Inden da havde Rasmus Jensen desuden medvirket i en cykeljagt gennem Københavns gader og taget identitet som ”Patrick Wester” fra Dansk KFUK. Alt dette for at han i slutningen af november kunne kalde sig vinder af Street Wars på retorik.

Reglerne er simple

Street Wars på retorik er en årlig turnering, der strækker sig over hele november måned. Det fore­går sådan, at Game Master tildeler alle deltagere et offerkort, hvorpå der står navn og adresse på den, de skal skyde. Lykkes det, så overtager de dennes offer, og sådan fortsætter det. Derfor går alle deltagere i november måned rundt med deres offerkort og deres vandpistol på sig. Vinderen er den sidst overlevende. Lykkes det ikke én retoriker at få ram på alle, så er vinderen den levende deltager, som har skudt flest.

At KUA og metroen ved Islands Brygge er fredet område gør, at retorikstudiet rammes af ren paranoia, for deltagerne må tage alle kneb i brug for at finde hinanden uden for studiet. Derfor kan man være sikker på, at retorikerne tager en ny vej hjem fra studiet hver dag og lyver til selv deres nærmeste venner om, hvor de er hvornår, for man ved jo aldrig, hvem der kunne finde på at hive pistolen frem. Så hvis du ser en retoriker med en vandpistol, så skal du ikke blive bange – med mindre du selv går rundt med offerkort og vandpistol i lommen.