2. september 2015

Få styr på KU's digitale værktøjer

IT

Københavns Universitet har udviklet en række digitale værktøjer, der skal gøre livet lettere for både studerende og undervisere. Men kender du til KU’s digitale landskab? Og ved du, hvordan du skal bruge det? Her får du et overblik over de forskellige informationskanaler og værktøjer, som KU og HUM benytter sig af. Fælles for dem er, at det er her, du finder den information, som du skal bruge i løbet af din studietid.

Af Cecilie Maria Rosenkvist Levin

KUnet

KUnet er Københavns Universitets fælles intranet og dit vigtigste hjælpeværktøj og redskab gennem din studietid. Forsiden af KUnet viser nyheder og informationer fra dit studie, og du kan se dit personlige skema der. For at gøre det hele lettere er det også på KUnet, at du får adgang til Selvbetjeningen, Absalon, din uddannelsesside, kursuskataloget og din KU-mail.

Uddannelsessiden

Din uddannelsesside er den vigtigste kilde til information om dit studie. Det er her, du finder alt om regler og frister og om dine muligheder undervejs i studiet. Du kan bruge din uddannelsesside til at få svar på alle de spørgsmål, som der opstår i studietiden – lige fra kontaktoplysninger om dit studienævn til information om orlov.

KU-mail

Når KU vil i kontakt med dig, skriver de til dig på din KU-mail, der består af tre bogstaver og tre tal efterfulgt af "@alumni.ku.dk". Det er vigtigt, at du tjekker din mail flere gange om ugen, især i eksamens-og undervisningsperioder. Når du sender ansøgninger eller blanketter via din KU-mail, behøver du ikke at underskrive dem, da din KU-mail er personlig. Så hvis du skal sende en blanket eller kontrakt til dit studienævn eller fakultetet, skal du derfor altid sende den af sted fra din KU-mail.

Kurser.ku.dk

Her finder du alle kurser på hele KU. Du kan søge specifikt eller bredt. Kursuskataloget skal du især benytte dig af, før du skal tilmelde dig kurser i Selvbetjeningen i undervisningstilmeldingsperioden.

Selvbetjeningen

Det er gennem Selvbetjeningen, at du tilmelder dig undervisning og tjekker dine eksamener. Derudover kan du se din indskrivning, bestille print af din karakteroversigt og tjekke dine data. Du har også adgang til it-service, hvis du skulle have brug for support vedrørende KU’s it-systemer.

Absalon

Absalon er KU's læringsplatform på nettet. Her kan du og dine undervisere kommunikere uden for undervisningslokalet. I Absalon kan du se dine kurser, finde litteraturlister, semesterplaner og materiale fra dine undervisere. Det er også muligt at oprette grupperum og diskussionsfora med dine medstuderende.

App

MyUCPH er navnet på KU’s nye mobilapp. Appen indeholder dit personlige skema, beske­der fra Absalon og studiebeskeder fra uddannelsessiderne på KUnet. Den er et godt supplement til Absalon og KUnet og kan downloades der, hvor du ellers henter dine apps. Du kan bruge appen til at få de nyeste opdateringer fra din underviser og dit studie.