HUMrådet melder klar til kamp – Københavns Universitet

Forside > Artikler > HUMrådet melder klar t...

10. februar 2016

HUMrådet melder klar til kamp

HUMrådet

Nyt semester - nye udfordringer. Studenterpolitikerne på HUM kommer i forårssemesteret især til at have fokus på tre ting.

Af Jacob Redecker, HUMrådet

Velkommen tilbage til KUA. Vi skriver nu 2016, og fra HUMrådet vil vi gerne sige en stor tak for det forgangne år. Det var et år, hvor vi fik sat fokus på den alt for høje frafaldsprocent, hvor vi tog kampen op mod HUM's ledelse, så de planlagte karakterkrav på 7 blev afskaffet, og ikke mindst et år hvor humaniora havde den højeste stemmeprocent nogensinde målt til univalget!

Nyt semester – nye udfordringer

På trods af et godt univalg er der ikke tid til at hvile på laurbærrene. Der er mange kampe, der skal tages dette semester. I HUMrådet har vi især fokus på tre ting:

Frafald

Sidste semester nedsatte vores dekan Ulf Hedetoft et udvalg, som skal finde løsninger, så den dårlige frafaldsprocent stoppes - det såkaldte frafaldsudvalg. I dette udvalg sidder der lige nu to studerende og kæmper for et bedre studiemiljø og bedre muligheder for os. Det kan ikke være rigtigt, at hver femte studerende på HUM skal falde fra!

Uddannelseskvalitet

Grundet milliardbesparelserne skal KU nu spænde livremmen ind. Det kommer til at gå ud over mange ting. Vi kommer til at se en slankere administration og lavere optag på visse uddannelser. Men en ting, det absolut ikke må gå ud over, er uddannelseskvaliteten. Det er ikke en nem kamp, og der er derfor behov for at stå sammen! Nogle gange er det vigtigt at huske ledelsen på, at den forretning, de kører, ikke ville eksistere, hvis vi ikke var her.

Fremdrift

I efteråret blev der blødt op for fremdriftsreformen, og den er nu landet på KU's rektor Ralf Hemmingsens bord. Det betyder, at vi studerende nu skal trække i forhandlingstøjet. Det er vigtigt, at vi får vendt snakken fra hurtigere ud til bedre igennem!

Hvad kan du?

Det er klart, at alle disse kampe ikke er nemme, og derfor er der behov for et stærkt HUMråd! Derfor kan du altid henvende dig. Om det er til dine medlemmer af Akademisk Råd, medlemmerne af frafaldsudvalget, forkvinden eller en helt tredje. Du kan også gøre noget helt andet: Vær med! Den 16. februar er der generalforsamling i HUMrådet. Der skal vælges nyt forpersonskab og en helt ny bestyrelse. Det er en rigtig god mulighed for at høre mere om, hvad der rykker lige nu på KUA, og høre lidt om studenterpolitik (også hvis man måske ikke synes, at man endnu er helt klar til at være med).

Må du få et godt semester. Vi i HUMrådet håber at se dig - enten til møderne, til happenings eller på de sociale medier. Godt nytår!