14. marts 2016

IKK-festival - hvor kaos møder orden

Tekst: Maria Buck Jensen

Studieliv

På torsdag d. 17. marts starter årets IKK-festival, og Humanist har talt med en af festivalens frivillige arrangører, Agnethe Malmmose Bak Sørensen, studerende på litteraturvidenskab. Hun har været frivillig på festivalen i tre år og afslører her, at årets program både byder på barok-pop og kunstterapi. Læs om, hvad det går ud på.


Hvad handler årets IKK-Festival om?

- Temaet i år er Kaos & Orden, og festivalen byder på alt fra oplæg om kaos og lidelse i renæssancemalerier af Tizian til koncerter med melankolsk indierock. Overordnet handler festivalen om, hvordan orden og kaos kommer til udtryk – ikke kun i kunsten, men også i hverdagslivet og samfundet.


Agnethe Malmmose Bak Sørensen har været frivillig på IKK Festival i tre år - denne gang i PR-gruppen, som har sørget for at sprede budskabet om festivalen til medier og fonde. Det er dog ikke det eneste, Agnethe Malmmose Bak Sørensen har lavet. Forberedelserne har også gjort hende rutineret i at folde importerede stjernelamper fra Kina og i at bestille uhørt meget nervøs velour.

Hvorfor har I valgt det tema?

- Vi valgte primært temaet, fordi det åbner op for mange forskellige fortolkninger og muligheder. Kaos og orden-temaet har spillet (og spiller stadig) en central rolle historisk inden for både humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Det kan både indeholde noget så altomfattende som universet og noget så mikroskopisk som en ustyrlig trang til at rette på et billede, der hænger skævt.

- Da festivalen er en kunst- og kulturfestival, tænkte vi selvfølgelig også på, at kaos og orden er et tilbagevendende tema på tværs af de forskellige fag på IKK. Opbrud med en eksisterende orden og det efterfølgende kaos afspejles ofte i kunst, musik, teater og litteratur, og det har vi mange spændende oplæg om under festivalen.

Er festivalen mest for studerende på IKK – eller er den også relevant for andre?

- Da det er en kunst- og kulturfestival er den meget oplagt for studerende på IKK, men den er åben for alle, og vi har prøvet på at lave et program, der er spændende for alle, som er interesserede i kunst og kultur. Festivalen er også en måde at vise verden uden for KUA, hvad der sker inden for murene, og hvordan vi kan omsætte vores til tider meget teoretiske uddannelse til noget praktisk.

IKK Festival

Årlig todages festival på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Festivalen finder primært sted i stueetagen i bygning 21.

Læs mere om festivalen på www.ikkfestival.dk eller på www.facebook.com/ikkfestival

Hvilket arrangement er festivalens højdepunkt?

- Det er svært at vælge, men et bud kunne være koncerten med bandet Mother Lewinsky. De kalder deres stil for barok-pop, og det er en slags fusion af klassisk musik og pop/rock. De spiller i Roland Bar (de studerendes cafe i bygning 21, red.) om fredagen, og jeg er sikker på, at det bliver en fest, som så kan fortsættes i festsalen på KUA2 bagefter.


Hvad glæder du dig allermest til i programmet?

- Jeg har altid været glad for at prøve noget nyt, så jeg skal helt sikkert med til den kunstterapi-workshop, vi afholder om torsdagen. Workshoppen ledes af Vibeke Skov, som har en ph.d. i filosofi og kunstterapi.