8. september 2016

Hvad er dit hemmelige HUM-spot?

Retræte

Nogle er til larmende studentercaféer med masser af mennesker og billig kaffe, mens andre foretrækker ro og højt til loftet, når de skal have en pause fra undervisningen.

Uanset hvad du er til, så kan du helt sikkert finde et sted på fakultetet, der opfylder dine behov. Humanist har her samlet en række bud på, hvor du kan smutte hen, når du skal fordybe dig i læsningen, samle tankerne eller glemme studiet for en stund.

Tekst og foto: Maria Buck Jensen

Studentercafeerne

HVOR? Der findes studentercaféer ved alle fakultetets institutter.

HVORFOR? I de fleste studentercaféer er der tre ting, der er fast inventar - lænestole i velour, et fodboldbord og en kaffemaskine. Her kan du altid slå dig ned, hvad end du vil samle tankerne, sludre med andre studerende eller spille en omgang Bezzerwizzer.

Amager Fælled

HVOR? Cirka 800 meter fra KUA

HVORFOR? På Amager Fælled kan du tage en pause fra HAY-møbler og biblioteksbøger og i stedet finde en bænk omgivet af træer eller sætte dig på en ponton på Grønjordssøen.

De eneste lyde, du skal bekymre dig om her, er sivenes rislen og ændernes skræppen.

Tagterrasserne

HVOR? På 3. sal mellem bygning 14-16 og 10-12

HVORFOR? På tagterrasserne er der masser af frisk luft, og de mange plantevægge gør, at du næsten altid kan finde et privat spot med læ for vinden. Hvis du alligevel ikke er til læsning i det fri, så kan det være, at det er her, du skal spille yatzy i din pause eller nyde din frokost.

Hjørnet ved Academic Books

HVOR? Ved siden af Academic Books i stueetagen på KUA2

HVORFOR? Når vintermørket begynder at indfinde sig, kan du nogle gange skulle lede længe efter sol og lys på HUM. Der er dog ét sted, der aldrig skuffer, og det er i hjørnet ved Academic Books, hvor solens stråler altid slænger sig omkring de runde borde.

Retræterummet

HVOR? Lokale 24.0.29, KUA1

HVORFOR? Retræterummet er indrettet med tæpper, puder og stearinlys, og på reolen finder du blandt andet Bibelen, Koranen og Toraen. Rummet er åbent for alle, og du er velkommen, når du vil meditere, bede eller bare søge stilhed.

Stillesal

HVOR? De fleste institutter har tilknyttet stillesale

HVORFOR? På HUM’s lange stillesale kan du i fred og ro fordybe dig i din læsning uden helt at forlade det sociale studiemiljø. Pladserne på KUA2 giver som en bonus adgang til en fantastisk udsigt over Torvet, så du altid kan se, hvem der kommer og går.

INSS' bibliotek

HVOR? Lokale 22.2.11

HVORFOR? Selvom Amager ikke byder på den mest spektakulære skyline, så leder INSS’ bibliotek, med vinduer og kunst i tre etagers højde, alligevel tankerne mod vilde newyorkerlejligheder. Her får du bogstaveligt talt højt til loftet og masser af naturligt lys.