15. marts 2017

Skal du starte på kandidatuddannelsen til september?

Retskrav

Hvis du bliver bachelor til sommer og skal direkte videre på din kandidatuddannelse, så skal du søge om optagelse nu, hvis du vil være garanteret en studieplads.

Alle studerende, der læser en bacheloruddannelse, har retskrav på at læse videre på den kandidatuddannelse, der ligger i naturlig forlængelse af deres bachelor.

Retskrav er med andre ord en sikker studieplads, og det betyder i al sin enkelthed, at hvis du læser en bachelor i fx historie, så er du sikret en studieplads på kandidatuddannelsen i historie. Men det er altafgørende, at man søger om optagelse til tiden, forklarer Annette Moe, der er studiechef på Det Humanistiske Fakultet.

Garanteret studieplads på KA

Søg om optagelse på kandidatuddannelsen inden 1. april, hvis du vil være garanteret en studieplads til september.

Læs mere om ansøgning og optagelse på studier.ku.dk/kandidat.

- Det er nemlig sådan, at man skal påbegynde sin kandidatuddannelse i forlængelse af sin bachelor, for at man er sikker på at få en plads. Det gælder også, hvis man skal til reeksamen. Hvis man af en eller anden grund ikke får søgt om optagelse, så bortfalder retskravet, og så risikerer man faktisk ikke at kunne få plads på sin kandidat – især på de uddannelser, der har få studiepladser, fortæller hun.

Søg gerne flere kandidatuddannelser

En del studerende vælger at søge om optagelse på en anden kandidatuddannelse end den, de har retskrav til.

- Det er rigtig godt, at man som studerende har en idé om, hvilken retning man gerne vil og søger ind på en kandidatuddannelse, der giver en spændende kombination af kompetencer, siger Annette Moe, og fortsætter:

- Men jeg vil stærkt anbefale, at man også sørger for at sikre sig en studieplads på sin naturlige overbygning. Hvis man får plads på en anden kandidatuddannelse og hellere vil det, så kan man bare huske at melde fra igen, siger hun.