5. april 2017

Tre syngende tilbud på HUM

Pophits som Pharrells 'Happy' er bl.a. på repertoiret hos Saxo-Instituttets kor Hylende Helga. 
Foto: Hylende Helga

Tekst: Pernille Hammershøj Madsen 

Korsang på HUM

Hvad enten du er til uforpligtende fællessang på Torvet eller har lyst til at synge rytmisk musik i et rigtigt kor, så gemmer HUM på et sangtilbud til dig.


Måske er du stødt på fællessang med både bas, klaver og cello, når fakultetets ansatte og studerende hver den første fredag i måneden indleder dagen med en omgang morgensang på Torvet? Eller måske har du hørt koret Hylende Helga bryde lydmuren med glade dansehits i Festsalen hver tirsdag – eller Accantus øve sig i rytmiske melodier i bygning 22 om mandagen? Læs med her og bliv klogere på, hvilke sangtilbud der gemmer sig på HUM for dig, der har lyst til at synge.

Saxos Hylende Helga

Det er Saxo-Instituttets cafe, Café Helga, der har lagt navn til koret Hylende Helga, som også byder sangglade studerende fra HUM’s andre institutter velkommen. Og som det passer sig for et kor tilknyttet HUM’s historiske institut, går Hylende Helgas rødder helt tilbage til det herrens år 2000. Dengang blev det indstiftet som Det Lade Kor, der havde til huse i Saxo-instituttets café Finderup Lade på Gamle KUA. Korleder og cand.mag. i musikvidenskab, Clara Birch, forklarer:

Hvilken slags musik kan man være med til at skabe hos Hylende Helga?
- I Hylende Helga synger vi rytmiske korarrangementer. Vi synger altid flerstemmigt og har mindst tre stemmer i koret. Der er både kvinder og mænd med, hvilket giver Hylende Helga en skøn klang, og vi synger en del pop-hits, som man kender og bliver glad af at synge. Fx ’Happy’ med Pharrell eller Oh Lands ’White Nights. Hylende Helga kan dog også synge sange med lidt mere kant eller stille melodier.

Hvornår øver I og hvor ofte?
- Vi øver tirsdage kl. 17.30-19.30 i Festsalen på KUA2.

Koster det noget at være med?
- Det koster 350 kr. pr. semester, som går til aflønning af korlederen, og man kan få to gange gratis, hvis man har lyst til at prøve koret, inden man beslutter sig.

Kan man stadig nå at være med dette forårssemester?
- Selvom forårssemesteret er godt i gang, optager vi stadig nye medlemmer.

Vil du synge?

Humaniora synger morgensang

Hver den første fredag i semestermånederne kl. 10.02-10.13 på Humanioratorvet. Bliv mindet om morgensangen og se programmet på HUM’s officielle facebookside.

Saxo-koret Hylende Helga

Øver hver tirsdag kl. 17.30-19.30 i Festsalen over for Mødestedet. Meld dig ind i korets gruppe på Facebook, hvis du vil høre mere.

Accantus

Øver hver mandag kl. 17-19 i lokale 22.2.25 i bygning 22. Læs mere på Accantus' Facebookside.

Alle tre sangtilbud er åbne for alle!

Skal man have særlige musikalske evner for at være med?
- Nej, det behøver man ikke. Så længe man er glad for at synge og har lysten til at arbejde lidt i dybden med sangene, så det bliver fedt både at synge og lytte til.

Rytmiske Accantus

Hver mandag samles korsangerne i Accantus i bygning 22 for at øve repertoiret af jazz, pop og funk igennem. Accantus er et ambitiøst projekt, der gerne ser et fuldtalligt fremmøde ved hver øvelsesgang. Til gengæld er eneste optagelseskriterium, at man er glad for at synge – og så har koret sin egen snack-ordning, som man skal bidrage til. Anna Victoria Hecquet, der læser engelsk med sidefag i dansk og er bestyrelsesformand i Accantus, fortæller:

Hvilken slags musik kan man være med til at skabe hos Accantus?
- En masse forskellig rytmisk musik, da vores repertoire altid består af flere forskellige genrer. Vi synger alt fra jazz, pop, funk og viser, og hvis man har nogle forslag ved semesterstart, kan man også have indflydelse på, hvad vi synger.

Accantus synger rytmiske arrangementer hver mandag i bygning 22. Foto: Accantus

Hvornår øver I og hvor ofte?
- Med undtagelse af helligdage øver vi i lokale 22.2.25 hver mandag kl. 17-19 under ledelse af Julie Winckler, der har en bachelor i musikvidenskab og nu læser til musikterapeut. Hos os er det vigtigt, at man prioriterer at komme til kor og stræber efter at komme til alle øvelsesgangene på et semester. Derudover afholder vi ofte en kordag, hvor vi øver igennem og ikke mindst hygger.

Koster det noget at være med?
- Det koster 350 kr. pr. semester at være med i Accantus, og pengene går til sociale arrangementer og afholdelse af kordag.

Kan man stadig nå at være med dette forårssemester?
- Da vi er langt inde i sæsonen, kan man først komme med i Accantus efter sommerferien. Du kan dog holde øje med vores Facebookside, hvor der ved semesterstart i september vil komme informationer op til nye medlemmer af koret.

Skal man have særlige musikalske evner for at være med?
- Man skal ikke have nogen specielle evner for at kunne være med i Accantus. Vi er åbne for alle, og vi nyder mangfoldigheden i koret. Det eneste krav er, at man er glad for at synge, og at man gør sit bedste og øver sig.

Morgensang på HUM for alle studerende og ansatte på Søndre Campus

Det er studielektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Birthe Skou, som vi skal takke for, at Humanioratorvet den første fredag i måneden fyldes af syngende HUM-studerende og -ansatte med dertilhørende orkester. Hun er nemlig kvinden bag morgensangen, som siden november 2013 har sunget weekenden i gang den første fredag i hver måned fra klokken 10:02-10:13.

Birthe Skou fra musikvidenskab har siden efteråret 2013 arrangeret morgensang på Humanioratorvet hver den første fredag i måneden. Foto: Det Humanistiske Fakultet.

- Det er vildt, så mange sange, man kan nå på 11 minutter om måneden, siger hun til Humanist, som stiller hende yderligere to spørgsmål:

Hvordan opstod ideen om at lave morgensang på Hum?
- Da Humanioras nye bygninger blev indviet i oktober 2013, sang og spillede MUKO (Musikstuderendes Kor) og MIBB (Musikvidenskabeligt Instituts Bigband) på torvet, og jeg blev simpelthen så forelsket i akustikken i dette vidunderlige rum. Jeg ønskede nærmest at eje rummet og akustikken og erobre det til fakultetets medarbejdere og studerende. Så jeg sendte prompte et forslag om morgensang til min institutleder, Mette Sandbye, som tog det videre til dekanatet, der gav grønt lys med det samme.

Hvilken slags musik kan man være med til at skabe, hvis man møder op til morgensang?
- Det er mest enstemmig fællessang, akkompagneret af det fantastiske band, bestående af bas, trommer, klaver, tre violiner og en cello. Vi sætter en toneart, der passer til alle, også til brummerne. Repertoiret er genrebredt og tilpasset årstiden – og til, hvad der ellers sker på Søndre Campus. Der er altid en højskolesang, resten er pop, rock og rul, evergreens, dansktop, grandprix m.m. Jeg gør meget ud af, at teksten kan favne alle. Og jeg stræber efter at lave arrangementer til bandet, der støtter fællessangen bedst muligt.