1. september 2017

Kend dit HUM-crew

For HUM-betjentene Jesper Ovesen og Michael Krag er noget af det bedste ved jobbet, at de hver dag på campus møder et hav af søde studerende.

Tekst og foto: Mie Harthing Egefelt

Bag kulisserne

Du ser dem rundt omkring på campus. De serverer din kaffe med et smil og sørger for, at dit undervisningslokale er pænt og ordentligt, at du kan få dine kompendier og finde lige præcis den bog, du mangler, at der er lys i lampen, og at alting omkring dig virker. De er dit HUM-crew, og de arbejder for at give dig de bedste rammer til at koncentrere dig om dit studie.Nadja Hummel Morell

Køkkenmedhjælper

Hvad består dit arbejde i?

- At være køkkenmedhjælper er mange forskellige ting. Jeg er ansigtet udadtil, jeg er barista og laver kaffen, og så sørger jeg for, at butikken er ren og pæn. Man kan risikere at møde mig i alle tre kantiner og de to cafeer – jeg er lidt rundt omkring.

Hvad er særligt ved at arbejde på Søndre Campus?

- For mig er det alle de forskellige mennesker, jeg møder i løbet af en dag. Hvis folk har en dårlig dag, så er min mission at få dem til at gå videre et smil. Omvendt er det jo lige så meget kunderne, der giver mig energien og overskuddet til at være glad og yde den service. Alle mine kunder gør lige så meget for mig, som jeg føler, jeg kan gøre for dem.

Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?

- Jeg går til ishockey, og så har jeg været frivillig spejderleder i fire år. Jeg lærer ungerne at tænde bål, sætte telt op, snitte og genkende træer og blade og sådan noget. Vi tager børnene med ud, tager deres telefoner fra dem, og så laver vi noget sammen. Det, synes jeg, er vigtigt.

 

Alexander Andersen

Kontorfunktionær i receptionen

Hvad består dit arbejde i?

- Jeg administrerer receptionen – laver vagtplaner og holder styr på de informationer, vi får fra resten af huset. Jeg har også meget at gøre med at løse problemer med printerne. Og så er jeg sekretær for CFC (Café- og Festudvalgenes Centralkoordinering), som blandt andet koordinerer institutternes festdiplomaters arbejde.

Hvad er særligt ved at arbejde på Søndre Campus?

- Jeg kan godt lide at møde de studerende, og i receptionen hjælper vi med alt mellem himmel og jord. Typisk vejvisning eller karakterudskrifter, men der er også særlige oplevelser. For eksempel var der en gut, som skulle til eksamen og havde bidt sine negle helt ned. Han ville gerne have en clementin, men han kunne jo ikke pille den, så det hjalp jeg ham selvfølgelig med.

Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?

- Jeg elsker at cykle lange ture og at være sammen med venner og familie. Og så er jeg en forfærdelig film- og musiknørd. Jeg hører alt muligt; gammel folk, ny metal, elektronisk dance … så længe det er velproduceret og har sjæl og dybde. Det er det samme med film. Den film, der har inspireret mig mest, er nok The Matrix. Den har jeg set mindst 70 gange.

 

Jesper Ovesen og Michael Krag

Betjente

Hvad består jeres arbejde i?

- Vores arbejde er ret alsidigt. Vi åbner alle døre om morgenen, ordner post, holder undervisningslokalerne pæne, og så er der en del ad hoc-opgaver i løbet af dagen. Vi har også ansvar for kortlæserne, id-kort og nøgler. Så i semesterstarten har vi nok at gøre med at hjælpe de studerende med deres id-kort og den slags.

Hvad er særligt ved at arbejde påSøndre Campus?

- Det er fedt at møde så mange glade unge mennesker hver dag. Så kører man glad på arbejde. Et godt råd til de studerende: hold øje med jeres ting og få dem med, når I går. Vi finder mange ting rundt omkring – punge, opladere, jakker og det, der er værre. Der er en glemmekasse på hver af de tre betjentstuer, men sidste år kørte vi alligevel 15 fyldte flyttekasser på hittegodskontoret.

Hvad laver I, når I ikke er på arbejde?

- Jesper: Jeg kører som regel direkte i træningscenteret efter arbejde, og så bruger jeg tid med min 25-årige papsøn.

Michael: Jeg kører direkte hjem på sofaen. Nej, spøg til side – jeg har en stor familie og bruger en del tid på at hygge med mine tre børnebørn.

 

Morten Kjersgaard Nielsen

’Bogpusher’ i Academic Books på Søndre Campus

Hvad består dit arbejde i?

- Academic Books er en fondsejet virksomhed. Vi er ikke profitorienterede, men sat i verden for at skaffe den billigste pensumlitteratur til de studerende. En del af vores overskud skal gå til studentersociale aktiviteter, og vi sponsorerer en hel del her i studiestarten – selvfølgelig for at fedte for de studerende. En studentersocial aktivitet kan være nærmest hvad som helst. Så hvis man har en god ide, skal man bare søge. Der er faktisk en ret god chance for at få noget.

Hvad er særligt ved at arbejde på Søndre Campus?

- Her er et stort, frodigt, pulserende, internationalt miljø med en masse givende mennesker. Det er rimeligt uformelt, og så er der gang i den. Det kan jeg godt lide.

Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?

- Jeg spiller den mest beskidte rockmusik, du kan finde. Og så har jeg et halvt hus ude i Søborg, hvor jeg bor med min kone og tre børn og min svigerfar. Det tager også noget tid.

 

Suzanne Havn-Bulic

Koordinator i Publikom

Hvad består dit arbejde i?

- Publikom står primært for produktion af undervisningsmateriale, og det er her, de studerende køber deres kompendier. Vi er desuden ansvarlige for alle printere og kopimaskiner på HUM. Og så sidder vi med grafiske ordrer for hele Københavns Universitet – posters, flyers, foldere, tidsskrifter og rigtig mange ph.d.-afhandlinger. Jeg har desuden ansvar for vores studentermedhjælpere, som tjekker printerne og står i butikken og langer kompendier over disken.

Hvad er særligt ved at arbejde på Søndre Campus?

- Det er et sjovt sted at være, fordi der hele tiden sker nye ting. Der er ikke to dage, der er ens. Jeg kan rigtig godt lide at være blandt de studerende og glæder mig altid til, at det vrimler ind med nye studerende, og der kommer den der gode energi tilbage i huset.

Hvad laver du, når du har fri?

- Min familie bruger jeg jo selvfølgelig rigtig meget tid på, og så er jeg gået i gang med at træne op til min næste halvmaraton – jeg satser på, at jeg er klar til november.

 

Annette Schlätzer-Larsen

Overassistent på Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus

Hvad består dit arbejde i?

- Jeg er i skranken og betjener publikum og rådgiver lånere i vores kontakttjeneste. Jeg finder opgaver, specialer og bøger – og leder efter dem, der er blevet væk. Og så koordinerer jeg vores bogstafet, hvor vi et par gange om året beder en underviser om at udvælge og anbefale noget litteratur til lyst og læring. Bogstafetten står på biblioteket og tjener som inspiration til de studerende.

Hvad er særligt ved at arbejde på Søndre Campus?

- Det er et internationalt miljø – i skranken møder man hele verden. Og så det handler det jo om at hjælpe mennesker til at blive klogere og give de studerende noget godt at arbejde med. Jeg underviser også i bibliotekskendskab, og hvordan man finder litteratur frem. Vi tager litteratur meget alvorligt her – det er jo tit folks hjerteblod, vi har at gøre med.

Hvad laver du, når du har fri?

- Jeg er aktiv i et menighedsråd og i et politisk parti. Og så bor jeg i et hus med tre generationer – svigermor i stuen, børnene ovenpå og os midt imellem. Det er hyggeligt, men bestemt også en udfordring af og til. Og så prøver jeg at holde haven og vores store bekendtskabskreds ved lige og læser en masse på engelsk, dansk og af og til russisk.