8. november 2017

Hjælp en udenlandsk studerende på HUM - og hjælp dig selv

Tekst: Carsten Munk Hansen

qa programme Som del af HUM’s mentorprogram for internationale studerende, QA Programme, hjælper du ikke bare en nyankommet studerende med at finde sig til rette på fakultetet og i København. Du hjælper også dig selv: For mentorer er programmet nemlig en oplagt mulighed for at lære mere om andre kulturer, blive bedre til sprog og få erfaring med internationalt arbejde. Fra den 9. november og en måned frem kan du ansøge om at blive mentor.

Sådan bliver du mentor

Hvis du gerne vil være mentor for de nye internationale studerende, der skal studere på HUM fra næste semester, kan du fra d. 9. november og en måned frem udfylde en ansøgning på QA Programmes Become a Mentor-side.

I QA Programme tager de mentoropgaven alvorligt, og de vil gerne sikre sig, at deres mentorer også gør det. Derfor vil du blive indkaldt til en samtale og bedt om at underskrive en forpligtende mentorkontrakt.

I dette semester har QA Programme taget imod knap 200 internationale full degree- og udvekslingsstuderende, og de er alle blevet hentet i lufthavnen af en mentor fra QA Programme. Det er en de pligter, man påtager sig som mentor, hvor det i begyndelsen først og fremmest drejer sig om at få de nye studerende til at føle sig velkomne:

- Ud over afhentning i lufthavnen har vi i begyndelsen en række faste arrangementer, som alle handler om at give de internationale studerende en god og tryg velkomst. Vi holder fx en orientation dinner og en julefrokost, og så kommer alle mentees på en kanalrundfart, så de kan få et indtryk af København, fortæller engelskstuderende Christine Thomsen, der er formand for det studenterdrevne QA Programme.

Derudover arrangerer mentorer og mentees og de grupper, de bliver inddelt i, sammen en masse andre events såsom filmaftner, spilaftner og ekskursioner, som giver dem rig lejlighed til at lære hinanden at kende og få indblik i hinandens kulturer og sprog.

Ziggy Fromberg, mentor:

"At være mentor er en enormt givende oplevelse. Ud over at du møder en masse spændende mennesker og får en masse venner, så giver det dig også mulighed for at opleve, hvordan en organisation som QA fungerer internt. QA Programme giver dig værktøjer til at organisere events og til at få interkulturelle kompetencer ved mødet med personer med en anden kulturel baggrund end dig selv."

- Flere mentorer bruger QA Programme aktivt som en måde at udvikle deres kompetencer på. En af vores mentorer, der er fra kinastudier og nu selv er på udveksling i Kina, brugte QA Programme til at blive bedre til kinesisk og få nogle kontakter, som hun kunne trække på, mens hun er i Kina. Det giver jo virkelig god mening, og derfor er det også muligt at ønske at få en mentee fra et bestemt land, hvis man fx er sprogstuderende eller skal på udvekslingsophold.

Læs mere om QA Programme

Du kan få meget mere at vide om QA Programme og deres aktiviteter på hjemmesiden. Du kan også QA Programme på deres Facebook-side, hvor alle kommende events bliver annonceret.