10. september 2018

Morgensang på Humaniora

Studieliv

Første fredag i måneden mødes studerende og ansatte til morgensang på humaniora. Initiativtager og studielektor på musikvidenskab Birthe Skou fortæller, hvorfor vi synger sammen.

Tekst: Pernille Munch Toldam

Hvorfor skal vi synge morgensang?

- Fordi man bliver gladere i låget, når man har sunget, end når man ikke har sunget, og fordi det giver en følelse af fællesskab. Vi kommer fra hvert vores hjørne af den store biks, som fakultetet er, og så har vi lige det der kvarter sammen. Studerende, pedeller, rengøringspersonale, administrativt ansatte og undervisere. Der bliver ikke snakket eller givet meddelelser; vi synger bare. Og går tilbage til arbejdet med et smil på læben. Alle på Søndre Campus er velkomne.

Hvad betyder det for dig at synge morgensang?

- Det er glæden ved fællesskabet på tværs af vore fagligheder og aldre. Og så vil jeg gerne vise, at musikvidenskab er en del af humaniora og campus, og at vi sætter pris på at være her. Vi startede med morgensang på Torvet i november 2013, og her i september i år er det 40. gang. Vi startede i det små, bare med mig ved flyglet, og nu møder der hver gang 2-300 studerende og medarbejdere op for at synge, foruden at vi er vokset til et helt band, der akkompagnerer morgensangen. Jeg er dybt taknemmelig over at være en del af dette fællesskab.

Hvilke sange bliver der sunget til morgensang på HUM?

- Morgensang skal have lidt af det hele. Noget sæsonbetonet, noget pop, noget klassisk, noget dur, noget mol, noget der går i valsetakt, noget i 4/4-takt og nogle tekster, der giver mening. De fleste sange har hidtil været på dansk og engelsk, men vi forsøger altid at finde egnede sange på andre sprog. Vi, det er, ud over bandet og mig, først og fremmest min AC-kollega, Charlotte Jerne, fra IKK.

I september skal vi synge Sensommervise, Danmark gennem tusind år, Septembers himmel er så blå og Dancing Queen.

Kan man som studerende selv være med til at vælge sange?

- Ja! Man kan altid sende forslag til mig på bihask@hum.ku.dk.

Hvad nu, hvis man ikke er så musikalsk anlagt – kan man godt være med alligevel?

- Ja! Jeg transponerer altid sangene ned til et toneleje, hvor alle kan være med.

Morgensang på HUM

Morgensang er for alle – fra førsteårsstuderende til professorer og fra sopraner til basser. Sangen finder sted den første fredag i semestermånederne kl. 10.02-10.15 på Torvet.

Emner