“Når folk er glade, er det det hele værd” – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Når folk er glade

10. september 2018

“Når folk er glade, er det det hele værd”

Universitetsfodbold-turneringen blev startet på HUM og var i starten kun for humanister. Nu er turneringen åben for alle - også ikke-KU-uddannelser. Foto: Universitetsfodbold

Tekst: Henrik Friis

Studenteridræt

Historiestuderende Pelle Andersen Nexø bruger en del af sin fritid i komiteen, der arrangerer den årlige fodboldturnering for studerende i København.

En stor fodboldturnering på tværs af videregående uddannelser i København med puljekampe og slutspil – sidste år med 29 deltagende hold. Bare for sjov. Historiestuderende på 7. semester, Pelle Andersen Nexø, bruger en god portion af sin sparsomme fritid sammen med to medstuderende fra teologi og retorik på at arrangere Universitetsfodbold, en turnering, hvor studerende fra alle fag og studier kan tilmelde et hold og måske nå den prestigiøse finale i maj måned. Men når folk er glade, er det det hele værd:

- Jeg synes, at det er fedt at udrette noget, som mennesker har gavn af, og det er fedt at lave noget sammen med folk fra andre uddannelser og med sine studiekammerater, som ikke har noget med bøger at gøre, forklarer Pelle Andersen Nexø.

Universitetsfodbold går i efterårssemesteret ind i sin femte sæson. Turneringen startede på humaniora, men er siden blevet udvidet til hele København, så man også kan møde hold fra andre universiteter og professionshøjskoler. Kommende arkitekter eller pædagogstuderende fx:

- Afhængigt af deltagerantallet deler vi holdene op i grupper, og vi seeder dem også, hvis vi kan se, at det vil være godt for turneringen. Kampene bliver så afviklet med kampe fra slut september til det tidlige forår, og så er der slutspil. Finalen er en stor begivenhed i maj måned på banen ved DR Byen, den er et ordentligt brag, som vi afholder i samarbejde med Studenterhuset, siger Pelle Andersen Nexø og supplerer:

- Alle må være med, så snak med dine medstuderende om at lave et hold, hvis der ikke allerede er et på dit fag. Find os så på Facebook og tilmeld jeres hold. Og hvis nogen derude vil give en hånd med at arrangere, er I også meget velkomne til det.

Sport til dig

Universitetsfodbold

Årlig turnering med grupper og slutspil. Startet på HUM, men nu åben for alle uddannelsesretninger - også uden for KU. Løber fra slut september til maj på banen ved DR Byen. Se mere om tilmelding på Universitetsfodbold på Facebook.

KSI

Københavns Universitets Studenteridræt - KSI - hed tidligere USG og er KU’s sportsforening for studerende og ansatte. 7500 pladser og 300 årlige hold med alt fra håndbold og badminton til kajakpolo, afrodans, power lifting, synkronsvømning, isklatring og rulleski. Læs mere om tilmelding og hold på www.usg.dk

KUA Basket

Endagsturnering med basket, bar og hiphop, der bliver afholdt på banen ved Campusbiblioteket i maj/juni. Arrangeret af studerende fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Søg på KUA Basket på Facebook.

CampusCup – kampen om kanalen

Kapsejlads på Emil Holms Kanal med øl og musik arrangeret af Scrollbar (studentercaféen på IT Universitetet). Formålet er at bringe ITU-studerende og HUM-studerende sammen. Foregår i år den 7. september. Tilmelding på www.campuscup.dk

Tjek derudover med dine tutorer, om der er særlige sportstilbud på dit institut.