16. april 2015

Forskning er også for studerende

leder

En af de ting, jeg glæder mig særligt over, når jeg læser de interview, vi har lavet med nogle af fakultetets forskere til dette nummer af Humanist, er deres klare fokus på og interesse for jer studerende. Skellet mellem forskere og studerende bliver heldigvis mindre og mindre, og det samme gør det stereotype billede af forskeren, der kun underviser og vejleder, fordi han eller hun er tvunget til det.

Både professor Vincent F. Hendricks og postdoc David Budtz Pedersen italesætter studerende som ”vigtige kollegaer” i deres forskningsprojekter, og lektor Tania Ørums omsorg og forståelse for sine studerende vælter ud mellem linjerne i det interview, vi bringer med hende i anledning af, at hun går på pension.

Måske kan du selv bruge forskernes lyst til at arbejde sammen med studerende til noget. Tit og ofte er der et par studerende tilknyttet et forskningsprojekt – og nogle gange endda mange. De laver web, sociale medier, interviewer, transskriberer, oversætter og alt muligt andet. Hvis du har lyst til at snuse til forskningsmiljøet, er det bare om at banke på døren hos de forskere, du gerne vil arbejde sammen med.

Ud over forskningsinterviewene bringer vi i dette Humanist interview med tre studerende, der har sam­mensat deres tilvalg på meget forskellig vis – måske kan de bidrage med noget inspiration til dit tilvalgsvalg. Du kan også læse en meget personlig historie, skrevet af Natasha Finlov Bagger, der blev kandidat i dansk for lidt over et år siden. Natasha gik igennem studiet på normeret tid og med høje karakterer, men da hun var færdig, opdagede hun, at hun ikke havde nogen erfaring at søge job på, og at hun ikke havde udnyttet mulighederne for virksomhedssamarbejder, praktik, udlandsophold m.m.

I den lidt lettere ende kan du læse en reportage fra musikvidenskabs Melodi Grand Prix, blive inspireret til at tage ind og se IKK’s musical i festsalen i april, og sidst men ikke mindst kan du læse om KU’s Forårsfestival, der finder sted den 8. maj på Nørre Campus. Her kan du helt gratis høre navne som Love Shop, When Saints Go Machine, Vinnie Who m.fl.

God fornøjelse med læsningen af Humanist. Og god eksamenslyst, når du inden længe også når dertil.

Pernille Munch Toldam
Redaktør