2. september 2015

Når Platon bliver til girl power

Leder

For nogle måneder siden sendte en af mine venner mig et link til Monty Pythons Bruce’s Philosophers Song. Min spam-alarm bimlede, og min højre pegefinger nærmede sig delete-knappen, men jeg nåede heldigvis at læse emnefeltet: ’Faldt over den her og tænkte på dig’. Og bum: Pernille er 22 år og på vej til KUA for første gang som engelskstuderende.

Jeg har det lidt på samme måde, når jeg hver morgen i de her uger går ind ad svingdøren til KUA2 og rejser tilbage til min egen studiestart i sensommeren 1996. Når jeg ser alle jer nye studerende gå rundt og være en blanding af cool og rundt på gulvet, kan jeg ikke lade være med at blive en lille smule misundelig. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor utrolig heldige I er, at I først nu skal til at starte på de år, der (med risiko for at lyde meget 'mor har fået et glas rosé for meget-agtig') bliver nogle af de sjoveste, bedste og hårdeste i jeres liv.

Jeg var russer og tutor, før der var noget, der hed iPhone og Instagram. Så i dag er der ingen, der kan se mig og mine tutorkollegaer give den som Spice Girls (”If you wanna study English, you gotta get with my friends”) eller som Rowan Atkinson i ”Pink tights and plenty of props”. Eller som kan se og høre os synge ”Immanuel Kant was a real piss-ant” og resten af Eric Idles one-liner gennemgang af filosofihistorien. Gudskelov, siger jeg bare!

Men det hele er inde i mit hoved. Og det er nogle af de bedste minder, jeg har. Min studiestart og mine studieår på KUA står stadig som en fantastisk tid. Det er lidt underligt og højtideligt at tænke på, men det, I går igennem lige nu, kommer I til at tænke tilbage på resten af jeres liv. Sug marven ud af det! Og hav en fantastisk studiestart.

Pernille Munch Toldam,
Redaktør