Skriv en lærebog og vind 100.000 kr.

Forlaget Samfundslitteratur har netop udskrevet konkurrencen Lærebogsprisen 2007. Det er tredje år konkurrencen udskrives, og i 2005 var vinderen lektor Helen Kragh fra Det Humanistiske Fakultet

Af Rie Kjær Poulsen

Hvis du går rundt med idéen til en lærebog i lommen, er det bare med at komme i gang og indsende et projektforslag til konkurrencen Lærebogsprisen 2007 senest den 15. august. Så kan du nemlig vinde 100.000 kr. Projektforslaget skal bygge på en god idé og indeholde et oplæg til en disposition og de første par kapitler. Vinderen forpligter sig derefter til at skrive bogen, der så vil udkomme på forlaget. Læs mere om konkurrencen på www.lærebogsprisen.dk Til toppen

Løft til undervisningen

Forlaget Samfundslitteratur udskriver lærebogskonkurrencen for at inspirere skrivelystne akademikere til at skabe nye lærebøger til undervisningen på de lange og mellemlange videregående uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Forlaget motiverer konkurrencen med, at danske forskere får mest merit for den smalle tidsskriftartikel og ikke nødvendigvis for i pædagogisk form at introducere et kompliceret stof i forskningsbaserede fag- og lærebøger.

De tidligere års konkurrencer har vist, at mange undervisere og forskere gemmer på gode ideer til lærebøger, der kan give et løft til undervisningen. Forlaget lægger da heller ikke skjul på at en del af målet er at kunne give lødige alternativer i form af gode lærebøger, der kan afskaffe kompendier, afløse ældre udtjente lærebøger og konkurrere med engelske og amerikanske lærebøger. Til toppen

Datoer

  • 15. august 2007: Afleveringsfrist for indsendelse af projektforslag.
  • Medio november 2007: Alle konkurrencedeltagere modtager svar, og vinderen offentliggøres.
  • 16.-18. november 2007: Vinderen får overrakt præmien på Bogforum i København.
  • 1. september 2008 (senest): Endeligt manuskript afleveres
  • 1. februar 2009 (senest): Vinderbogen udkommer Til toppen

Vinderen fra 2005 – nu på tryk

Første gang konkurrencen blev udskrevet var i 2005, hvor vinderen blev Helen Kragh fra Minoritetsstudier på Det Humanistiske Fakultet. Hendes vinderbog er netop udkommet under titlen "Mangfoldighed, magt og minoriteter". Bogen er tænkt som undervisningsmateriale til mellemlange og lange videregående uddannelser og andre interesserede i feltet minoritetsstudier.

Læs mere om bogen på www.lærebogsprisen.dk, hvor man også finder meget mere om den netop udskrevne konkurrence og tankerne bag projektet. Til toppen