En gyselig aften på Amager

For første gang nogensinde deltager KUA i den københavnske Kulturnat. Foredrag, kunstomvisninger, højtlæsning for de små og et helt nyt stykke moderne lyskunst bliver blandt attraktionerne

Af Pernille Munch, pmunch@hum.ku.dk

Litteraturen har dem. Malerkunsten ligeså. Og minsandten om ikke både historie- og religionsbøgerne er fulde af dem. Grufulde beretninger, der kan skræmme livet af selv de allermest hærdede sjæle. Under temaet gys, gru og horror smækker KUA på Kulturnatten den 12. oktober dørene op på vid gab for en aften i uhyggens tegn.

Hårrejsende historier

Et rigtigt grufuldt gys kan antage mange forskellige former, og på KUA giver Humaniora i løbet af aftenen en række bud på, hvad et nervepirrende godt gys er. Undervisere og studerende fra en bred vifte af fag er garanter for, at aftenen kommer til at sitre af nervøs intensitet. Hvis du tør, kan du stifte bekendtskab med rædselsvækkende beretninger om alt fra menneskeofringer, hekse og gotiske katedraler til moderne film- og computerhorror. Man kan fx se en række hårrejsende eksempler på gys og gru i filmhistorien og få svar på, hvad der skaber den uhyggelige stemning i computerspil som Quake og Doom.Til toppen

Kannibalistiske græshopper indtager KUA

Uden for i efterårsnatten vil man kunne se opførelsen af et nyt stykke moderne lyskunst, der vil få de små nakkehår til at rejse sig. Bearbejdede optagelser af kæmpegræshopper i dødskamp, der må ty til kannibalisme eller et sidste øjebliks panik-parring for at sikre artens overlevelse, bliver projiceret op på KUA’s mure. Og skulle du efter den oplevelse stadig være frisk på mere gys, kan du i KUA's underjordiske gange komme på en uhyggelig rundvisning, der bliver ledsaget af en lydside á la den fra 40’ernes og 50’ernes radiokrimier.

Med andre ord: Tag dine venner og din familie med på KUA på Kulturnatten. Hvis du tør!

Yderligere info

Programmet for KUA’s Kulturnat-arrangementer kan ses på www.kulturnat.hum.ku.dk. Flere andre af universitetets fakulteter deltager også i Kulturnatten – få et overblik over alle aktiviteterne på www.ku.dk/kulturnatten. Eneste adgangskrav til nattens mange begivenheder er et Kulturpas – se på www.kulturnatten.dk, hvor du kan købe det.Til toppen