Ny adjungeret professor

Onsdag den 12. september kan man opleve den nyudnævnte adjungerede professor Claudio Magris, når han holder tiltrædelsesforelæsning på KUA under overskriften ”Literature before the Law”

Af Anne Trap-Lind, atl@hum.ku.dk

Forfatter, professor, æresdoktor og nu adjungeret professor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på KUA – kært barn har mange navne. I begrundelsen for at indstille den italienske litterat står der bl.a.: ”Claudio Magris indtager en særstilling (…) inden for europæisk åndsliv som humanistisk forsker, som forfatter og som kulturpersonlighed (…) Hans tilknytning vil i særdeleshed kunne inspirere instituttets forskere og støtte instituttets bestræbelse på at forene sprog, kultur og litteratur.”

Rektor Ralf Hemmingsen har udnævnt den adjungerede professor efter anbefaling fra et udvalg under Institut for Engelsk, Germansk og Romansk bestående af viceinstitutleder, professor Lene Schøsler, docent Hans Peter Lund og lektor Gert Sørensen samt dekan Kirsten Refsing fra Det Humanistiske Fakultet.Til toppen

Værk og virke

Titlen som adjungeret professor kan tildeles personer på et højt fagligt niveau, som universitetet ønsker at anerkende med denne titel og knytte nærmere til universitetet. En adjungeret professor vil typisk holde forelæsninger og deltage i forskningsprojekter. Claudio Magris har skrevet en lang række værker om europæisk litteratur- og kulturforskning især inden for det tysksprogede centraleuropa. Siden midtfirserne har han især skrevet essays og skønlittera­tur. Han er bogaktuel i Danmark med romanen I blinde (Alla cieca), der udkommer på Samlerens Forlag i løbet af september måned.Til toppen