Tag med IKK-festivalen til det ydre rum – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Tag med IKK-festivalen

03. februar 2014

Tag med IKK-festivalen til det ydre rum

Den 6.-7. marts 2014 bliver bygning 21 på KUA omdannet til en rumstation, der byder jordboere og andre nysgerrige væsner indenfor til dette års IKK-festival. Humanist har mødt litteraturstuderende Pernille Kjær, der er PR-ansvarlig for festivalen.

Af Diana Skyum, stud.mag.

Temaet for dette års festival er sci-fi, og de studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK) har med egne ord sammensat et akademisk udfordrende, kreativt udfoldende og kunstnerisk udøvende program, der sætter fremtiden på spidsen og tester fantasiens grænser. Humanist har mødt litteratur­studerende Pernille Kjær, der er PR-ansvarlig for festivalen.

Om IKK-festivalen

Hvornår: Den 6.-7. marts 2014

Hvor: Bygning 21 på KUA, Karen Blixens vej 1, 2300 København S.

Pris: Gratis, men enkelte arrangementer kræver forhåndstilmelding.

Læs mere og se program på ikkfestival.dk

Hvad er IKK-festival?

- Det er en årlig kunst- og kulturfestival, som vi afholder på IKK. Det gør vi, fordi det er vigtigt at forene praksis i kulturlivet med den teori, vi lærer på instituttet. Samtidig er det en vigtig tværfaglig festival, fordi vi samler alle instituttets fire fag i forskellige faglige discipliner.

Hvem er festivalen for?

- Festivalen er for alle, som interesserer sig for kunst og kultur, og som har lyst til at høre mere om sci-fi. På IKK er festivalen et arrangement, som folk synes er rigtig interessant, fordi det kan give viden og erfaringsmuligheder, som man ikke nødvendigvis får i undervisningen, og italesætte nogle emner, som man ellers ikke nødvendigvis hører om. Men festivalen er ikke kun for IKK-studerende, alle er velkomne.

Hvad kan man forvente i år?

- Vi har i år valgt temaet sci-fi, fordi det er noget, mange har en mening om. På programmet har vi blandt andre lektor Lilian Munk Rösing, som holder et oplæg om Wall-E, og der vil være en særlig dommedagssalon i vores studenterbar Roland Bar, hvor der bliver en slags paneldebat, men med en mere afslappet stemning. Vi forsøger at udforske sci-fi-emnet både kunstnerisk og musikalsk, og vi vil italesætte nogle emner omkring teknologi, krop og kult-kultur, som ellers ikke normalt hører til på vores institut.

Hvordan deltager man?

- Der er nogle enkelte workshops, som kræver, at man tilmelder sig på forhånd, men ellers kommer man bare. Det første oplæg begynder om formiddagen, og så er der fuldt program hele dagen og aftenen. Du kan både få en masse viden om kunst ud fra de akademiske oplæg, og du kan nyde en masse oplevelser som udstillinger, koncerter, workshops og interaktive forestillinger. Det hele er gratis, og man kan komme og gå, som man har lyst.

Hvad vil du anbefale til de nysgerrige, som kigger forbi?

- Jeg vil klart anbefale, at man kommer til dommedagssalonen, fordi den kommer til at blande faglig viden med andre områder, der også er spændende at høre om. Selv glæder jeg mig også meget til at høre musikeren Goodiepal, som laver elektronisk, eksperimenterende og excentrisk musik. Desuden åbner lektor Erik Steinskog festivalen om torsdagen med en forelæsning om Afro-futurisme. Den er det oplagt at høre, hvis man har lidt blod på tanden i forhold til at udforske nye emner inden for det akademiske felt.