The sky is the limit – Københavns Universitet

01. april 2014

The sky is the limit

Studieliv

På Universitetsfodbolds Facebook-side er der, foruden kampprogrammer og små videoer af holdene, en lille gimmick i form af en række små videoer med kendte ansigter, der på hver deres måde minder dig om, at du skal huske benskinnerne. Humanist tog en snak med Peter Korsgaard Nielsen, turneringens ene initiativtager, om de kendte på Facebook.

Af Maria Buck Jensen

Hvordan startede ideen med at få kendisser til at støtte turneringen?

- Da fodboldturneringen stadig bare var på ideplan, tænkte vi begge ”the sky is the limit” for det her. Vi skulle da selvfølgelig have kendte til at dømme kampene. Da vi så pludselig stod med det færdige koncept Universitetsfodbold, tog vi chancen og skrev til prorektor Lykke Friis, der ud over sit prorektorjob også er kendt for at være fodboldaficionado og stor fan af Bayern München. Det viste sig, at hun havde mere end lyst til at komme og dømme finalen. Efter den succes kontaktede jeg Academic Books, der gerne ville donere ti styks af bogen ”No Regrets” af Stig Tøfting. Så skrev jeg til Stig Tøfting, som sms’ede tilbage, at han da gerne ville signere dem.

Hvordan havnede de kendte så på Facebook-siden?

- Stig Rossen var den første til at reklamere for Universitetsfodbold på Facebooksiden. Det kom sig af, at en veninde mødte ham og bad ham sige ”Universitetsfodbold. Husk nu de forbandende benskinner!” imens hun optog ham på video. Derefter fik Facebook-siden et boom af både ’likes’ og kendte. Flere og flere kom til og sagde ”Hey, jeg kender en kendt, skal jeg ikke lave et lille reklamespot med ham/hende”. Nu opfordrer både Jøden, UFO, Thomas Skov og FCK-maskotten Leo også til, at man husker benskinnerne.

Hvorfor skal man så huske benskinnerne?

- At Stig Rossen råber om benskinner, og at vi uddeler Stig Tøftings ”No regrets” står jo i skarp kontrast til den ellers afslappede attitude omkring turneringen. Det synes vi er ret sjovt.

Se de sjove videoer med de kendte på www.facebook.dk/Universitetsfodbold

Deltagere i turneringen 2013/14

• Perelmandskab / retorik
  • Fc tons / kommunikation og it
  • Transcendentalpragmatisk BK / filosofi
  • B1286 / historie
  • Fc kvint / musikvidenskab
  • IVA United / Det Informationsvidenskabelige Akademi
  • ASFC / asienstudier
  • Intifada FC / Carsten Niebuhr Afdelingen

Hvor og hvornår?

Vil du heppe på humanisterne eller bare drikke en billig øl eller sodavand og se en gang bold, så er det fredag kl. 14.00 du skal rykke mod kunstgræsplænen over for DR Byen ved indgangen til Amager Fælled. Tur­neringen foregår hele året, men holder dog vinterpause i de koldeste måneder.

Hold dig opdateret på www.facebook.dk/universitetsfodbold.

Sådan sikrer du dit fag en plads i universitetsfodbold 2014/2015

Vil du være med, så prik Peter og Frederik på skulderen, send dem en besked på Facebook www.facebook.dk/universitetsfodbold eller skriv en mail til universitetsfodbold@gmail.com.

De glæder sig til at høre fra dig og dit hold.