Innovative ideer og iværksætterdrømme? – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Innovative ideer og iv...

13. marts 2015

Innovative ideer og iværksætterdrømme?

karriere

Går du rundt med en lille drøm om at starte din egen virksomhed? Eller har du en rigtig god ide, som du bare ikke lige ved, hvordan du skal vide­reudvikle? Så kan KU’s Innovation & Entrepreneurship Workshop måske være noget for dig. Den hjælper nemlig studerende med gode ideer og iværksætterdrømme med at kaste sig ud i det – inden for KU’s trygge rammer.

Af Natasha Finlov Bagger

Bjarke Thomas Rubow

Bjarke Thomas Rubow er innovationskonsulent hos TEACH, der er fakultetets universitetspædagogiske center. Hvert semester afholder han innovations- og entreprenørskabsworkshops for studerende, som vil starte egen virksomhed eller fx lave en kommunikationskampagne, en festival, et magasin el.lign.

- Man lærer om projekt- og virksomhedsle­delse på workshopforløbet, men også om designtænkning, økonomi og bæredygtighed. Derudover får man nogle konkrete redskaber til brugerundersøgelser og innovations- og analysemetoder, fortæller Bjarke Thomas Rubow og fortsætter:

- Kurset består af tre workshopgange med individuel rådgivning indimellem. Forløbet slutter af med, at alle fremlægger deres projekter. De studerende kommer fra hele KU, så man får et rigt netværk indadtil. Udadtil får man også et netværk, da folk fra erhvervslivet og start up-miljøet kommer og holder inspirationsoplæg, forklarer Bjarke Thomas Rubow.

Derfor skal du med på workshopforløbet

Workshopforløbet giver mulighed for at prøve ens faglighed af i praksis. Man er med til at skabe noget, som kan bruges uden for uni­versitetet, mens koblingen til det akademiske stadig er der.

- Man laver nogle fede projekter, der er ens egne. Og man får et netværk og en faglig ballast til cv’et, som kommende arbejdsgivere kan se. Det er meget værdifuldt, når man skal ud og have job bagefter. Innovation og entreprenørskab handler jo om at tage chancer og gribe muligheder. Tager man ingen chancer, så vinder man jo heller ingenting. Fordelen ved workshopforløbet er, at man får lov til at snuse til innovation og entreprenørskab, siger Bjarke Thomas Rubow og fortsætter:

- Hvis du fejler, eller dit projekt falder til jorden, så taber du ingenting. Der er ingen risiko, for du er ikke hængt op på det økonomisk. Derfor er det en rigtig god ide at tage med på workshopforløbet. Vi skaber nogle trygge rammer for, at du kan få prøvet dine ideer af i virkeligheden.

På de næste sider kan du læse et interview med filosofistuderende Kirstine Leth Schütze og film- og medievidenskabsstuderende Ida Høyer Bom, der har deltaget på workshoppen.