IKK-musical udforsker lykkebegrebet – Københavns Universitet

Forside > Artikler > IKK-musical udforsker ...

16. april 2015

IKK-musical udforsker lykkebegrebet

studieliv

For andet år i træk opfører de studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab i april musical på HUM. Forestillingen er både skrevet, komponeret, instrueret og opført af studerende fra IKK.

Af Pernille Munch Toldam

Plakaten for musicalen

Hvad er lykke, og hvordan bliver man bedst lykkelig? Det er temaet for dette års IKK-Musical ’Gaudium’, der spiller den 16.-18. april i festsalen på KUA2.

- Gaudium er navnet på den by, handlingen udspiller sig i. Byen er styret af borgmester Dissi Mulo, der i al hemmelighed tilsætter lykkepiller i borgernes drikkevand. Ud over borgemesteren møder vi også et slæng, der gør oprør mod styret. Men hvad der præcis sker i kampens hede, må man selv finde ud af ved at gå ind og se forestillingen, fortæller teatervidenskabsstuderende Amalie Pontoppidan Witt, der spiller med i musicalen og derudover også er bestyrelsesformand for musicalen. Men hun tilføjer så:

- Musicalen gør brug af både form- og genremix, og publikum træder ind i et drømmeagtigt, surrealistisk univers, der både trækker på verfremdungsteknik, Beckett-lignende karakterer og et naturalistisk skuespil. Det bliver en god blanding, der appellerer til et bredt publikum. Samtidig har vi valgt at holde fast i at belyse samfundsvæsentlige aspekter og gå en smule politisk til værks igen – ligesom vi gjorde i forestillingen ’I rødt lys’ sidste år.

Om lykke-temaet fortæller Amalie Pontoppidan Witt:

- Musicalen sætter spørgsmålstegn ved det at være lykkelig. Hvordan skal man forsøge at opnå lykken, og er det overhovedet muligt at være lykkelig. Publikum kan forvente at blive kastet godt og grundigt rundt i følelsesregisteret, og vi håber, at de vil gå fra forestillingen med nye tanker om lykkebegrebet.

100 procent studenterprodukt

Musicalen er skabt fra bunden af studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, og instruktøren er teatervidenskabsstuderende Martin Ousted Christiansen. Og der er ikke sparet på krudtet ifølge Amalie Pontoppidan Witt:

- Vi glæder os helt utrolig meget til at fyre et gennemarbejdet og, synes vi selv, spændende show af for publikum. Og vi håber, at rigtig mange studerende og ansatte vil gå ind og se forestillingen.