Karrieretips – godt på vej – Københavns Universitet

Forside > Artikler > Karrieretips – godt på...

02. februar 2016

Karrieretips – godt på vej

Klumme af Dorthe Horup, karrierevejleder på ToRS

Overspringshandlinger

Tag hul på processen med at tænke, vælge og søge viden om dine muligheder og ønsker til arbejdslivet - så du kommer hurtigere i mål med dit første job. Et godt tip er at lave meningsfulde overspringshandlinger i studietiden.

Der findes faktisk rigtig fornuftige overspringshandlinger, som du med fordel kan bruge tid på, når du sidder bøjet over bøgerne eller skriver opgaver på computeren. Og nej, det er ikke opvasken, dagens nyheder på pol.dk eller det seneste afsnit af din yndlingsserie, du skal kaste dig over.

Dorthe Horup

Klummen er skrevet af Dorthe Horup, karrierevejleder på ToRS, der har mange års erfaring med at vejlede studerende i karrierespørgsmål. Hun ser en stor genvinst i, at du, mens du stadig er studerende, tager hul på processen med at tænke over og søge viden om dine muligheder og ønsker til arbejdslivet.

Brug derimod lidt tid på at se dig om på nettet og få udvidet dit kendskab til arbejdsmarkedet. Det kan starte med, at du surfer rundt på de forskellige jobdatabaser, og måske opretter du nogle jobagenter. Du kan også jævnligt tjekke hjemmesiderne hos forskellige virksomheder og organisationer, som du tror ville være interessante at arbejde for, når du er færdig. Uanset hvilken uddannelsesprofil du har, og hvilke ønsker du har til det første job, så er der masser af viden og indsigt, du allerede kan tyvstarte med at erhverve dig, mens du er studerende.

Kandidatundersøgelsen 2013

Du kan evt. selv kigge på kandidatundersøgelsen, som blev lavet på HUM i 2013.

De vigtigste argumenter for, at du allerede nu skal i gang med at researche, finder du i Kandidatundersøgelsen 2013. Undersøgelsen blev lavet her på fakultetet og er en undersøgelse af humanistiske kandidaters karriereveje.  Undersøgelsen viser, at jo mere du ved om jobsøgning, arbejdsmarked, dine egne interesser og ønsker, inden du sætter sidste punktum i specialet, jo mere sandsynligt er det, at du kan springe dimittendledighedskøen over og hoppe direkte ud i dit første job. Helt konkret viser undersøgelsen, at for de studerende, der hurtigt er kommet i job, er den eneste faktor, der forener dem, at de er gået i gang med jobsøgning og kompetenceafklaring, mens de stadig var studerende.