Voxpop fra udlandsdag – Københavns Universitet

06. oktober 2016

Voxpop fra udlandsdag

Udlandsophold

Udlandsdagen på HUM trækker hvert semester masser af rejselystne humaniorastuderende til. Dette semester er ingen undtagelse. Mød syv af de studerende, der i går mødte op på Torvet på KUA2 for at høre mere om mulighederne for at komme til udlandet og læse.

Af Pernille Hammershøj Madsen, kandidatstuderende på MACA

Borgnӯ Sȗsonnudȏttir Hansen, læser audiologopædi på 1. semester på bacheloren

Hvorfor er du her?
- Jeg elsker at rejse, og kender rigtig meget til at rejse – jeg er nemlig ikke dansk selv, men fra Færøerne. Et udlandsophold er en god investering i fremtiden, og så er det slet ikke så svært at komme afsted, som jeg lige troede.

Hvor vil du gerne hen, og hvorfor?
- Jeg overvejer både USA og Australien, fordi det er trygt i og med, at man kan sproget flydende. Men lande som Spanien og Frankrig har også min interesse, fordi jeg synes, at det er nogle spændende lande og kulturer.

Daniel Olsen,
læser audiologopædi på 1. semester på bacheloren

Hvorfor er du her?

- Jeg kan rigtig godt lide studiet, og så gør universitetet rigtig meget for, at vi studerende kan komme på udveksling – så det er bare om at gribe muligheden. Derudover er jeg vild med sprog og at rejse, og et udlandsophold styrker cv’et og giver en uforglemmelig oplevelse.

Hvor vil du gerne hen, og hvorfor?
- Tyskland. Jeg tror, at deres kultur og tradition for punktlighed styrker det faglige på uddannelsen. Og så har jeg altid haft gode oplevelser, når jeg har besøgt Tyskland.

Marie Weis, læser moderne kultur og kulturformidling på 1. semester på kandidaten

Hvorfor er du her?
- Jeg vil gerne på udveksling på min kandidat, så det er for at få afklaring i forhold til de praktiske ting som fx studieretninger, legater og SU-forhold.

Hvor vil du gerne hen og hvorfor?
- Det ved jeg ikke helt endnu, men jeg overvejer Tyskland, USA, Frankrig eller Canada – det ender nok med en storby i et af disse lande.

Ane Cornelia, læser kunsthistorie på 3. semester på bacheloren

Hvorfor er du her?
- For at høre mere om udenlandsophold – især det praktiske i forhold til ansøgningsfrister osv.

Hvor vil du gerne hen og hvorfor?
- England, fordi man der tilbyder en anderledes tilgang til kunsthistorien end i Danmark. En ’traditionel connaisseur-tilgang’.

Asger Andersen, læser filosofi på 3. semester på bacheloren

Hvorfor er du her?
- Fordi jeg gerne vil på udvekslingsophold.

Hvor vil du gerne hen og hvorfor?
- USA, fordi de der er rigtig dygtige til bevidsthedsfilosofi, som jeg interesserer mig for. Og så for at få noget ud af det, både fagligt og socialt.

Kira Lund, læser film- og medievidenskab på 1. semester på kandidaten

Hvorfor er du her?
- Jeg vil undersøge mulighederne for at komme på udveksling uden for Europa.

Hvor vil du gerne hen og hvorfor?
- Nordamerika – for at styrke fagligheden. Bliver det USA, vil jeg gerne til New York, mens valget sikkert falder på Toronto, hvis det bliver Canada – der er nemlig pladser i Toronto.

Cecilie Evert Kjær, læser kunsthistorie på 3. semester på bacheloren

Hvorfor er du her?
- Fordi jeg gerne vil på udveksling og gerne vil vide, hvad man gør med alle de praktiske ting.

Hvor vil du gerne hen og hvorfor?
- Jeg vil gerne til Paris, fordi jeg har boet der i to år. Jeg er dog også åben for andre muligheder, da sproget måske kan blive en barriere. Men jeg har heldigvis lang tid til at lære det, da jeg først skal afsted på 5. eller 6. semester.